Iskalnik

Arhiv objav

©Animoku v1.0 (beta). Zagotavlja Blogger.
sobota, 02. avgust 2014

Kot ste na spletni strani Zavoda Udarnik lahko opazili, se 15. avgusta začenja letni kino Udarnik na prostem. Tako si boste lahko vse do 31. avgusta v Vetrinjskem dvoru v Mariboru ogledali kar 18 filmskih mojstrovin. Vstopnina za ogled enega filma na prostem znaša 5 €, v ceno pa je všteta tudi ena pijača po izbiri. V primeru dežja se bodo filmi predvajali v Udarnikovi dvorani, ki je kar na drugi strani ulice.
Če vas zanima celoten seznam filmov, si le-tega lahko ogledate na Udarnikovi spletni strani, jaz pa bi izpostavil predvsem enega, in sicer japonsko dramo KAKRŠEN OČE, TAKŠEN SIN (Soshite Chichi ni Naru). Film se bo v Vetrinjskem dvoru predvajal v nedeljo, 24. avgusta 2014, ob 21. uri. Pri tem japonskem celovečercu gre za delo režiserja Hirokazuja Kore-ede (Kūki Ningyō, Hana yori mo Naho), v katerem nastopajo japonski igralski talenti, kot so Fukuyama Masaharu, Ono Machiko, Maki Yoko in Lily Franky.

Na spletni strani Zavoda Udarnik so o filmu zapisali sledeče: "Dve družini zelo različnih razredov se soočita z nepričakovano novico, da so njuna šestletna sina ob rojstvu zamenjali. Mojster družinske drame Hirokazu Kore-eda si je s svojim zadnjim delom prislužil nagrado žirije na festivalu v Cannesu." Poleg tega so zapisali tudi izjavo Toma Birchenougha (The Arts Desk), ki je o filmu povedal, da "/…/ režiser iz skrajno preproste premise izpelje čudovito nežno zgodbo o starših in otrocih ter na subtilen način prikaže odtenke sodobne japonske družbe. Čustva odzvanjajo vztrajno, a tiho – kot melodije Bachovih Goldbergovih variacij, ki se pojavljajo skozi film."


Če si torej želite ta film, ali kateregakoli s seznama, ki so ga za vas pripravili organizatorji letnega kina, ogledati na prostem, potem boste imeli kaj kmalu možnost. Preverite torej še ostalo ponudbo in si pričarajte filmsko doživetje na prostem.

Vir: Zavod Udarnik

0 komentarji: